Arbeidsmarktcommunicatie opleidingstraject voor (semi) overheid

Door Myrthe Fontijn, Directeur @OnboardMyrthe Fontijn

 

Onboard brengt ambtenaren in acht trainingen weer up-to-date!
Onboard ontwikkelde vorig jaar voor Werken in Noord-Holland Noord (WiNHN) een trainingstraject voor gemeenten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. En met succes! Initiatiefnemer en opdrachtgever Corine Hansen van gemeente Hollands Kroon: “De positionering van iedere unieke gemeente die meedeed werd daarbij het speerpunt, het doel was en is om talent te vinden en te behouden voor de gemeenten in Noord-Holland Noord. Bovendien wilden we de krachten bundelen.”

Het resultaat is een voor gemeenten op maat gemaakt opleidingstraject. Patrick Groot, directeur Onboard: “Je ziet dat het voor overheden een uitdaging is talent te vinden en te boeien. De arbeidsmarkt is continu in beweging en het is heel belangrijk om de belevingswereld van kandidaten te leren kennen en ze met de juiste toon, middelen en media te benaderen. Dat is een hele uitdaging en na het volgen van dit trainingstraject kun je die uitdaging prima aan!”

De Noord-Hollandse gemeenteambtenaren met arbeidsmarktcommunicatie, HR, P&O en/of recruitment activiteiten in hun werkpakket waren enthousiast: trainingsjaar 2018/2019 zat al snel vol. We bieden het traject dit jaar dan ook weer aan.

Het traject beslaat acht trainingsdagen in zeven maanden tijd. De modules zijn:

 • Inspiratiedag Kick-Off
 • Doelgroep Analyse
 • Vacatureteksten Schrijven
 • Social hunting & Social Branding
 • Employer Impact
 • Young Talent vinden en binden
 • Werving & Selectie Events
 • Recruitment Systemen & Technologieën

Voor wie?
De inschrijving voor het jaar 2019/2020 is geopend voor ambtenaren die verdieping zoeken in hun werk op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Dat zijn bijvoorbeeld HR-medewerkers, communicatie-adviseurs en recruiters.

In een woord? Verdieping!
De trainingen bleken een groot succes. De deelnemers geven aan dat de aangeboden stof zorgt voor verdieping in hun werk. Het inzetten van social media, het schrijven van teksten en het inrichten van online campagnes is niet alleen toepasbaar voor arbeidsmarkt gerelateerde zaken, maar ook zeker voor andere gemeentelijke projecten! Het nieuwe trainingsjaar 2019/2020 staat voor de deur en we maken er weer een inspirerend traject van!

Heb je interesse?
We nodigen wij jou graag uit voor de vrijblijvende en natuurlijk inspirerende infosessie op maandag 8 juli en 10 september 2019 . Oud-deelnemers zijn aanwezig om hun ervaringen te delen, je kunt kennismaken met de trainers en de “Onboard” schipper staat klaar op Amsterdam CS om je via de grachten naar de locatie te varen.

Aanmelden en informatie
Annemarie Planting myrthe@onboard.nl 06-58081081
Inhoud Trainingen

Voor in de agenda:

 • 8 juli en 10 september 2019 Informatiedag
 • 1 oktober 2019 Uiterste aanmelddatum
 • 8 oktober 2019 Kick-off
 • 17 oktober 2019 Eerste training

Wat zeggen de deelnemers van vorig jaar er eigenlijk van?
Wil je weten hoe jouw collega’s succesvolle arbeidsmarktcommunicatie trajecten uitrollen en wat zij vinden van de training? Klik hier

Delen:
Bel Onboard Bel mij terug Chat met Onboard

Bel mij terug