Succesvol online video-sollicitatiegesprek: dé 10 tips voor sollicitanten

Tjabine van KimmenaedeDoor: Tjabine van Kimmenaede, Recruiter @Onboard


Lights, camera, online video-sollicitatiegesprek!

Dankzij Corona verandert de werkwijze voor sollicitatiegesprekken in sneltreinvaart. Video-solliciteren is de nieuwe standaard om kennis te maken met kandidaten. Met jou dus! En laat Onboard nu al 15 jaar succesvol ervaring hebben met video-solliciteren! In deze blog delen we graag onze 10 tips voor jouw beste online video-sollicitatiegesprek!

Misschien lijkt het alsof video-solliciteren hetzelfde is als een een face-to-face sollicitatiegesprek. Er worden toch dezelfde vragen gesteld? True! Maar toch, zowel in de voorbereiding en de aanpak als in de uitvoering zit wel degelijk verschil. Doe je voordeel met deze informatie!

Een goede voorbereiding is het halve werk

1. Testing one-two
Laten we ervan uitgaan dat je een goede internetverbinding hebt, zelfs diep in de kelder, op je zolderkamer of in dat vergelegen tuinhuisje. Bovendien ben je ervaren met het gebruik van verschillende platformen, programma’s en applicaties. Maar neem het niet zomaar aan: test altijd de verbinding en het gekozen platform voor je begint!

2. Take control
Een sollicitatiegesprek kan best ongemakkelijk zijn, helemaal aan het begin van een gesprek. Online al helemaal, want het blijft lastig om de ander in te schatten. Wees niet te afwachtend, neem zelf de leiding en breek het ijs! Wil je dubbel punten scoren? Maak het persoonlijk en link het aan de organisatie. Zo had onze Onboard recruiter Sevi tijdens haar gesprek helemaal uitgepakt; ze bakte Onboard cupcakes! Virtueel eten lukte lastig, maar het ijs was gebroken en de punten gescoord! Moet je een presentatie geven? Doe het dan in de huisstijl van de organisatie.

3. Locatie, locatie
Een online video-sollicitatiegesprek kan je overal voeren, toch? Nee! Je kat die ineens door het beeldscherm loopt, huilende kinderen of een zichtbare en pikante foto op de achtergrond zijn no-go’s. Onboard oprichter Patrick zegt daarom: “Zorg voor een rustige en comfortabele plek in huis met een neutrale achtergrond.” Heb je geen neutrale achtergrond? Hang dan in elk geval geen beddengoed aan de muur waar vlekken in zitten (ja, echt, we maken van alles mee hier bij Onboard!). Haal rommel uit het beeld en let erop dat de lichtinval in orde is. Een beeld waarbij slechts je contouren zichtbaar zijn of waarbij je zo wit als de muur bent door overbelichting komt vaker voor dan je denkt. Dus ook hier: goed voorbereiden! En laten we die open deur dan toch maar intrappen; doe je je telefoon even op vliegtuigstand?

4. Kleed je gepast (en vergeet je broek niet….)
Even over je kledingkeuze: natuurlijk kleed je je gepast, net als bij een face-to-face sollicitatiegesprek. Pas daarbij op dat je geen muurbloempje wordt, draag bijvoorbeeld geen witte kleding bij een witte achtergrond. En dan deze: het is natuurlijk heel verleidelijk om je alleen netjes aan te kleden waar je zichtbaar bent. Wel risicovol…. Je kunt zomaar vergeten dat je alleen een onderbroek aan hebt terwijl je even moet opstaan tijdens het gesprek. Onboard Recruiter Bien heeft dit meegemaakt tijdens een gesprek met een kandidaat.

Showtime!

5. Make eyecontact
Tijdens video-sollicitatiegesprekken vergeten veel mensen direct in de camera te kijken. Bij veel videosoftware zie je jezelf in de hoek van het beeldscherm, waardoor je neigt die kant op te kijken. Terwijl oogcontact met je gesprekspartner heel belangrijk is. Een tip van Operationeel Directeur Annelotte: “Kijk tijdens het gesprek regelmatig in de camera. Let daarnaast op je houding. Zit rechtop, lach af en toe en toon enthousiasme en interesse.” Dit alles zorgt ervoor dat je zelfverzekerd overkomt en dat je interesse toont.

6. Mute the noise, focus on your work
Een microfoon van computer of telefoon vangt alle geluiden binnen een ruimte (en zelfs daarbuiten) op, waardoor degene met wie je het sollicitatiegesprek voert slecht verstaanbaar wordt. Gebruik een headset of oortjes met microfoon. Dit dempt omgevingsgeluid waardoor je je beter kunt focussen op het gesprek en de vragen die worden gesteld.

7. Discover the cultural fit
Het is heel belangrijk om te weten of er een match is met de organisatie en de bedrijfscultuur, omdat dit mede bepaalt of je goed op je plek zal zitten. Het grote voordeel van een face-to-face sollicitatiegesprek is dat je de bedrijfscultuur overal proeft. Ondanks dat je niet in levende lijve langs gaat, kun je ook tijdens een video-sollicitatiegesprek de cultuur ontdekken door de juiste vragen te stellen. Vraag niet direct op de man af naar de bedrijfscultuur maar stel open vragen. Dit voorkomt dat jouw gesprekspartner de organisatie dan mooier kan verkopen dan dat het daadwerkelijk is. Een extra tip: follow your gut! Vertrouw op je eigen gevoel!

8. Keep calm and…
Dat zul je altijd zien… er gaat toch iets mis met de internetverbinding of onverhoopt heeft de app een storing. Er bestaat natuurlijk een kans dat de technologie je even in de steek laat. Blijf dan kalm, stressen lost het niet op. Adem in, adem uit en probeer het nog een keer. Lukt het nog niet? Gebruik een ander platform of neem via telefoon of email contact op met de contactpersoon.

Een professionele afsluiting

9. Connection lost
Bij verschillende videoprogramma’s betekent het wegklikken van een venster niet perse dat het gesprek daadwerkelijk beëindigd is. Check dus altijd of de verbinding ècht verbroken is na het video-sollicitatiegesprek. Stel je voor dat je je (negatieve) oordelen en gedachten uit over het gesprek of het bedrijf, terwijl jouw gesprekspartner nog aan de andere kant van de lijn hangt, oeps…

10. What’s next?
Video-sollicitatiegesprekken zijn vaak korter dan face-to-face gesprekken. Dit komt omdat je al op je plek zit en sneller ter zake komt. Zorg ervoor dat je aan het eind van het gesprek weet waar je aan toe bent. Zijn al je vragen beantwoord? Wat zijn de volgende stappen in het proces?

Daarnaast is het, net zoals na een face-to-face sollicitatiegesprek, netjes om een bedankbericht te sturen naar de persoon waarmee je gesproken hebt. Directeur Myrthe zegt daarover: “Doe dit niet via de chat, maar gewoon professioneel via de mail, zoals het hoort.”

You got this!
Een online video-sollicitatiegesprek wordt een succes als je op de volgende punten let:

  1. Bereid jezelf goed voor
  2. Zorg voor een goede locatie
  3. Bereid je apparatuur voor en draag een geschikte (volledige) outfit
  4. Vergeet niet regelmatig in de camera te kijken
  5. Gebruik een headset of oortjes met microfoon
  6. Stel open vragen over de bedrijfscultuur
  7. Laat je niet kisten wanneer de technologie je in de steek laat
  8. Zorg dat je de verbinding na afloop daadwerkelijk verbreekt
  9. Zorg dat je weet waar je aan toe bent – zijn al je vragen beantwoord?
  10. Stuur na het gesprek een bedankje via e-mail.

Nieuwsgierig naar meer digitale en online recruitment toepassingen? Bekijk Contactloos Recruitment, Contactloos solliciteren, Onboard recruiters hebben hiermee al duizenden nieuwe medewerkers succesvol gematched!

Delen:
Bel Onboard Bel mij terug Chat met Onboard

Bel mij terug