Gemeente trekt jong talent massaal aan: een unieke samenwerking

Door: Kim Klaver, Allround Communicatiemanager & Tekstschrijver voor Werken in Noord-Holland Noord (WiNHN)

Het mag gezegd worden: de gemeentelijke wervingstrajecten van Onboard zijn succesvol!
Annelotte Schoot, Operationeel Directeur van Onboard: “Met heel veel plezier werken we samen met verschillende gemeenten in Noord-Holland en met WiNHN, Werken in Noord-Holland Noord, de organisatie waarin verschillende Noord-Hollandse gemeenten zich hebben verenigd op het gebied van de arbeidsmarkt. Ons meest recente traject is het vinden, boeien en binden van toptalent voor gemeente Hoorn.”

Ieder z’n eigen expertise, samen inzicht in cultuur, kandidaten en platformen
Dit laatste traject laat heel direct en duidelijk de synergie tussen de partijen zien. Schoot: “We versterken elkaar: de gemeente heeft de kennis van en ervaring met haar cultuur, achterban, uitdagingen en gewenste medewerkers. Onboard levert kandidaten die hier naadloos bij aansluiten en WiNHN zorgt voor een prachtig platform en expertise.”

Creatieve, spannende en intensieve selectiedag
Marijke Visser, Beleidsadviseur HR bij gemeente Hoorn: “We staan met onze gemeente voor een aantal flinke uitdagingen de komende jaren. Niet alleen sociaal en economisch, maar ook qua stadsontwikkeling en duurzaamheid en op het gebied van bedrijfsvoering. We wilden hiervoor nieuwe mensen aantrekken met ambitie en enthousiasme. We bieden ze een mooi pakket aan, een leertraject van twee jaar, met verschillende rollen en baangarantie. We zien dat Onboard in hoog tempo onze doelgroep voor de traineeships weet te bereiken en al kandidaten binnen te halen voor de selectiedag eind maart. Dat wordt een creatieve, spannende en intensieve dag waar ik erg naar uitkijk.”

Laag voor laag de vraag afpellen loont!
Schoot: “Wij hebben de vraag verder uitgediept, laag voor laag afgepeld en kwamen erachter dat de gemeente mensen zocht die niet alleen van oorsprong uit de regio komen, maar ook minimaal HBO of WO geschoold waren, een jaar of drie werkervaring hadden en weer graag terug wilden naar hun geboortegrond. Dat gecombineerd met een bepaalde ‘schwung’ die precies past bij gemeente Hoorn. Nou, ga die maar eens vinden!”

De juiste toon
Maar Onboard deed het. Samen met gemeente Hoorn beschreven ze de traineeships en in het verlengde daarvan stelde Onboard de vacatures op. Een film werd gemaakt, met de juiste toon voor de doelgroep. De vacatures werden zowel op de Onboard website als op het platform van WINHN (werkeninnoordhollandnoord.nl) gedeeld, evenals op Indeed en andere grote job portals en banenzoekmachines.

“Het resultaat? 60 talenten, een veelvoud van het aantal vacatures!”
Saskia van Putten, Projectcoördinator bij Werken in Noord-Holland Noord: “We hebben meerdere samenwerkingen met Onboard en we plukken nu echt de vruchten hiervan. Van trainingen op het gebied van arbeidsmarkt en werving tot deze specifieke samenwerking, ik ben erg enthousiast over hoe de trajecten zichzelf bewijzen. Want succesvol is het: ruim 60 kandidaten meldden zich aan voor de traineeships, een veelvoud van het aantal banen.

“Laat andere gemeenten de meerwaarde zien van deze samenwerking”
Gelukkig gaan deze talenten niet verloren voor Noord-Holland, er komen weer andere mooie projecten aan. Ik hoop echt dat de andere aangesloten gemeenten de meerwaarde inzien van een samenwerking als deze met gemeente Hoorn en Onboard!”

Nieuwsgierig naar deze aanpak en unieke samenwerking? Op zoek naar slimme talentvolle collega’s? Bekijk Project Recruitment Overheid voor meer informatie & get inspired! Of bel gerust 0658081081 , samen zijn wij klaar voor de Next Generation!

Delen:
Bel Onboard Bel mij terug Chat met Onboard

Bel mij terug