Quality of hire schiet omhoog door het produceren van goede vacatureteksten!

De vacaturetekst is nog altijd het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie. Wervingsteksten zijn daarmee heel belangrijk voor de respons en de kwaliteit van de kandidaten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kleine aanpassingen in de tekst tot grote verbeteringen in die respons en kandidaat kwaliteit leiden. In 2015 toonde wetenschappelijk onderzoek van David Jones aan dat kleine aanpassingen in de tekst drie keer meer respons genereerden en ook nog eens van hogere kwaliteit.

Wij hebben met dit onderzoek in de hand recentelijk de proef op de som gedaan. Onze Onboard Recruitment trainers hebben een bestaande vacaturetekst onder de loep genomen. Ze minimaliseerden de functie-eisen en legden de focus op wat interessant is voor de kandidaten. De oude en nieuwe tekst werden identiek online geplaatst. Met Google Analytics is de conversie gemeten van zowel de A- als de B-versie. Het verschil was gigantisch. De originele tekst had gemiddeld twee online conversies per dag, gemeten over 16 dagen. De geoptimaliseerde tekst had daarentegen gemiddeld 185 conversies per dag: cijfers die er niet om liegen!

Met andere woorden: investeren in het schrijven van goede vacatureteksten loont aantoonbaar.

Iedere organisatie kan dit soort resultaten bereiken volgens Manager Opleidingen Onboard Mary van Rooy. “Maar dan moet je wel even uit je comfortzone durven te stappen. Daar help ik je heel graag bij.” En nee, we hebben het dan niet over de Top 10-tips ‘Hoe schrijf ik een vacaturetekst?’, want die vind je overal op internet. Mary: “Dat wil ik scharen onder de categorie ‘pleisters plakken’. Goede wervingsteksten en de daarbij behorende wervingssuccessen zijn het resultaat van een gedegen traject en niet van een paar tips op internet.”

Wil je echt een succesvol worden in het produceren van goede vacatureteksten? Dan is het beter om op zoek te gaan naar specialisten die jou of de organisatie structureel verder kunnen helpen! Zij zijn wellicht al aanwezig binnen je eigen organisatie of kunnen eenvoudig extern aangetrokken worden. “Wij bieden mogelijkheden om voor een fractie van wat bedrijven uitgeven aan wervingskosten het volledige team te laten trainen. Een investering die zich binnen enkele weken uitbetaalt!

Heb je vragen over deze blog? Mail naar mary@onboard.nl bel/app naar 06-58081081
Wil je meer informatie over de training: “Wervende en Scorende Vacatureteksten schrijven”

Delen:
Bel Onboard Bel mij terug Chat met Onboard

Bel mij terug