7 Redenen om te kiezen voor interim recruitment of RPO

Isis Korver
16
-
11
-
2023

Bij een snelle groei of uitstroom van werknemers kan het lastig zijn om openstaande vacatures te vervullen. Voor organisaties die snel en flexibel willen reageren op hun wervingsbehoeften, kan interim recruitment of RPO een oplossing zijn. Hieronder 7 redenen waarom.

1. Netwerk en uitgedacht recruitmentproces

Door de expertise en netwerken van interim recruiters hebben wervingsbureaus een snellere invulling van vacatures en efficiëntere processen voor organisaties met dringende personeelsbehoeften.

Uit onderzoek blijkt dat wervingsbureaus het hoogste percentage van op tijd ingevulde vacatures hebben, namelijk 77% (Recruitment Kengetallen onderzoek 2021).

Bij bedrijven kost het 61- 68 dagen om een nieuwe medewerker aan te nemen, vanaf het moment van de zoekopdracht tot het geaccepteerde aanbod. Hierbij kost het een wervingsbureau maar gemiddeld 46 dagen (Recruitment Kengetallen, 2021). Bij Onboard ligt dit gemiddelde op 21 dagen.

2. Flexibele en snelle inzetbaarheid op ‘piekmomenten’

Interim-recruiters bieden flexibiliteit door tijdelijke werving diensten of  een efficiënt en effectief RPO project. Hierbij staat duurzame samenwerking voorop. Dit wordt  bereikt door een vooraf afgestemde recruitmentstrategie. Hierdoor is de organisatie na de dienstverlening zelf in staat dit voort te zetten. De professionals van Onboard zijn binnen enkele dagen ‘up and running’ binnen jouw organisatie. Dit helpt  bij het aanpassen van het personeelsbestand zonder langdurige verplichtingen. 

3. Out of the box- denkers

Onafhankelijke recruiters kunnen de situatie binnen een organisatie (op het snijvlak business, HR en recruitment) vanaf een afstand overzien.  Een voorbeeld hiervan is de ‘outside in' benadering richting kandidaten, of het herzien van de ‘candidate journey of employer branding’ van een organisatie om de beoogde doelgroep te kunnen bereiken.   

Wervingbureaus zijn vooral bezig met het zoeken naar een manier om sneller en efficiënter mensen te werven.  Hierbij focussen zij zich op de optimalisatie van het wervingsproces. De invloeden achter ChatGPT, automatisering, digitalisering en tooling domineren bij de bureaus in plaats van de organisaties (Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, 2023). 

4. Minder bad hires

Bijna de helft van 1000 ondervraagde MKB-bedrijven (49%) denkt dat vacaturehouders het werving- en selectieproces onderschatten en 2 op de 3 geven aan zelf ook recruiteringsproblemen te ervaren (Boerman & Boerman, 2021). Hier staat helaas een prijs tegenover. 

20% van 200 onderzochte organisaties in het Verenigd Koninkrijk verloor 17.400 tot 34.800 euro aan bad hires en 1 op de 7 organisaties kostte het zelfs nog meer (Werf&, 2017). 

Doordat wervingsbureaus gespecialiseerd zijn en meer focus hebben zorgt dit voor een hogere quality of hire, meer snelheid en minder bad hires (Recruitment Kengetallen, 2021).

5. Reductie van personeelsverloop

De recruitment Consultants van Onboard helpen organisaties met het behouden van medewerkers door medewerkerstevredenheidsonderzoeken uit te voeren en te analyseren. Het hieruit volgende advies vermindert personeelsverloop en bespaart in kosten.

Voor organisaties blijkt het vasthouden van talent de op twee na grootste uitdaging te zijn, namelijk voor 52% (Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, 2023).

Onderzoek wijst uit dat de uitstroom van zorgpersoneel in de eerste twee jaar een percentage van 43% bedraagt, voornamelijk als gevolg van onvoldoende luisteren naar hun behoeften en zorgen. Het uitvoeren van medewerkerstevredenheidsonderzoeken kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van personeelsverloop, zei de adviescommissie onder leiding van Doekle Terpstra (2020). 

6. Toegang tot een breder netwerk

Interim recruiters hebben uitgebreide netwerken van professionals. Het netwerk kan jouw organisatie helpen bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten. 

7. Werving op maat

Bij Onboard begrijpen we dat geen twee organisaties precies hetzelfde zijn. We passen op maat gemaakte wervingsstrategieën toe, rekening houdend met de specifieke behoeften, doelstellingen en doelgroepen van organisaties, wat resulteert in flexibiliteit en aanpassingsvermogen in het wervingsproces.

Kortom, interim recruitment of RPO oplossingen biedt organisaties de kans om snel te reageren op wervingsbehoeften, kosten te besparen en toegang te krijgen tot gespecialiseerde expertise. Het is een waardevolle aanvulling op de wervingsstrategie van elke organisatie en kan helpen bij het aantrekken en behouden van toptalent in een competitieve arbeidsmarkt. 

Ondersteuning nodig bij het vervullen van jouw vacatures?

Overweeg je interim-recruitment of RPO voor jouw organisatie? Neem contact met ons op middels deze link

Ontdek de mogelijkheden hier!