Ingevulde vacatures. Minder stress.

Recruitment zorg en welzijn

Personeelstekort in de zorgsector is helaas steeds vaker een uitdaging waar ziekenhuizen en zorginstellingen tegenaan lopen. Onboard heeft 20 jaar ervaring in het vervullen van de uitdagendste vacatures.

Recruitment in de zorg doen we voor elke onderliggende sector; van verpleegkundige of medewerkers in de thuiszorg tot aan dokters en chirurgen. Onze medewerkers hebben diverse achtergronden binnen uiteenlopende sectoren en instellingen.

Hierdoor hebben wij een brede ervaring in de verschillende vacatures en posities binnen de zorg en welzijn. Binnen 1 maand kunnen we gekwalificeerde kandidaten voorstellen.

Wat is recruitment binnen de zorg?

Recruitment in zorg en welzijn is het proces van het vinden van de juiste professional voor een openstaande vacature. Met het huidige personeelstekort in de zorg lopen veel zorginstellingen tegen een onderbemanning aan. Onze op maat gemaakte dienstverlening is hier de oplossing voor.

Wij nemen dit wervingsproces deels of volledig uit handen en zorgen ervoor dat we de beste kandidaat leveren voor jouw openstaande vacature.

Dé oplossing voor het personeelstekort in de zorg

Onboard biedt oplossingen op maat voor iedere vacature binnen de zorgsector. Ons gedreven team van consultants begrijpt als geen ander de uitdagingen over het personeelstekort in deze tijd. Wij gebruiken verschillende methoden en recruitmentstrategieën om een efficiënt selectietraject op te zetten voor het rekruteren van zorgprofessionals. Wij kunnen gedeeltelijk of het gehele zorg werving- en selectieproces uit handen nemen. Daarin ondersteunen we je in één of een combinatie van de volgende gebieden:

  • Interim recruitment: een gemakkelijke schaalbare interim-ondersteuning binnen jouw organisatie om bijvoorbeeld ondersteuning bij uitval te geven of je recruitmentafdeling te versterken.
  • Arbeidsmarktcommunicatie: een dienst die zich focust op het creëren van een sterker werkgeversmerk door doelgroepgerichte communicatie en structurele content verspreiding om latent werkzoekenden aan te trekken.
  • Recruitment project of RPO: direct sourcing en werving & selectie voor een eenmalige opdracht of specifieke ondersteuning zoals vacatureteksten schrijven.

Onze recruitment consultants hebben uiteenlopende sector ervaring, dus ongeacht wat voor zorgfunctie je wilt vervullen, wij helpen je graag verder!

Ons zorg recruitment proces: hoe werken we en wat haal jij eruit?

Afhankelijk van jouw wensen kunnen we diverse trajecten beginnen die aansluiten op jouw wensen voor werving en selectie in de zorgsector.

Van een proactieve zoektocht om jouw vacature zo snel mogelijk te vervullen tot een langdurig traject waar wij gaan bouwen aan een werkgeversmerk om latent werkzoekenden aan te trekken.

Anderen over onze krachtige samenwerking

Danielle Justus

Daniëlle Justus

HR Directeur Unilabs

‘De wervingsprocessen, recruitmentsite en content zijn succesvol ontwikkeld en geïmplementeerd. Op een vakkundige en gedreven manier.’
Robert Zaal

Robert Zaal

Directeur Takecarebnb

‘In 2 weken tijd zijn er bijna 100 extra medewerkers aangenomen. De snelheid en professionaliteit die Onboard biedt, kunnen veel organisaties denk ik niet nadoen.’
Henk Borgesius

Hendrik Goeman Borgesius

Directeur Hörmann Alkmaar

‘De recruiter die onze HR-afdeling ondersteunt, is een baken van kennis. We hadden dit veel eerder moeten doen. Zeker omdat recruitment er niet “even” bij kan.’

Meer lezen over ons werk?

Bekijk onze klantverhalen